Saturday, August 6, 2016

ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကုိ ေသေစႏုိင္ေသာ အစားအစာမ်ား

ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကုိ ေသေစႏုိင္ေသာ အစားအစာမ်ား ------------------------------------------------------------------ ‪#‎ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး‬ သင္ စားေနတဲ့ အစားအစာတခ်ဳိ႕က ကင္ဆာေရာဂါကုိ ထိထိေရာက္ေရာက္ တြန္းလွန္ႏုိင္တယ္ဆုိတာ သင္ သိပါရဲ႕လား။ ေအာက္ပါအစားအစာေတြက ကင္ဆာဆဲလ္ေတြအတြက္ အာဟာရမျဖစ္တဲ့အျပင္ ကင္ဆာဆဲလ္မႀကီးထြားေ အာင္နဲ႔ ပ်ံ႕ႏွံ႔မႈမရွိေအာင္လည္း ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ ‪#‎ခရမ္းခ်ဥ္သီး‬ ဟားဗတ္တကၠသုိလ္မွ ေလ့လာမႈအရ ခ်က္ၿပီးသား ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဒါမွမဟုတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကုိ တစ္လ ေလးႀကိမ္အထက္ စားသံုးသူေတြက ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၅၀ ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ခ ရမ္းခ်ဥ္သီးမွာပါ၀င္တဲ့ မ်ားစြာေသာ လုိင္ကုိပင္းေတြေၾကာင့္ပါ။ လုိင္ကုိပင္းပါတဲ့ အစားအစာေတြကုိ အပူခ်ိန္ျမင့္မားစြာနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါ ဒါမွမဟုတ္ ဆီနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါမွာ လုိင္ကုိပင္းပမာဏေတြ ပုိမုိျမင့္မားလာတတ္တဲ့အတြက္ ခ်က္ၿပီးသားကုိ စားသံုးခုိင္းတာပါ။ ‪#‎ေကာ္ဖီႏွင့္_Green‬ Tea ေကာ္ဖီနဲ႔ Green Tea က ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကုိ ေသေစႏုိင္တဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ ႏွစ္မ်ဳိးပါ။ ‪#‎အညိဳရင့္ေရာင္ေခ်ာကလက္‬ အညိဳရင့္ေရာင္ေခ်ာကလက္က ႏွလံုးအတြက္ အလြန္အသံုး၀င္တဲ့အျပင္ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း မေကာင္းတဲ့ ဆဲလ္ေတြကုိလည္း တြန္းလွန္ႏုိင္ကာ စိတ္အာ႐ံုခံစားမႈလည္း တုိးတက္ေကာင္းမြန္ႏုိင္ပါတယ္။ ‪#‎နႏြင္း‬ နႏြင္းက က်န္းမာေရးကုိ သိသိသာသာ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ စူပါအစားအစာပါ။ ခႏၶာကုိယ္မွာရွိတဲ့ အဆီအားလံုးကိုေပ်ာ္၀င္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ‪#‎၀ုိင္အနီ‬ ၀ုိင္အနီျဖစ္ဖုိ႔ ျပဳလုပ္ရတဲ့ စပ်စ္သီးရဲ႕ အခြံမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း ရီဗက္စထေရာေတြက ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ၿပီး အသက္ရွည္ေစတဲ့အျပင္ က်န္းမာေရးအတြက္ တျခားအက်ဳိးေက်းဇူးေတြလည္း မ်ားစြာရွိ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘက္တီးရီးယား၊ ဗုိင္းရပ္စ္နဲ႔ မိႈပုိးေတြကုိ ေသေစႏုိင္ၿပီး တိရစၧာန္ေတြရဲ႕ အသက္ရွည္ေစႏုိင္တယ္လုိ႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက မွတ္ခ်က္ေပးထားပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ၀ုိင္အနီက ဆဲလ္ေတြရဲ႕ Energy ထုတ္လုပ္မႈေကာင္း မြန္ေစတာ၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါရွိသူေတြမွာ ဂလူးကုိ႔စ္ကုိ ခံႏုိင္ရည္ရွိေစတာ၊ အႏၲရာယ္မ်ားလြန္းတဲ့ ဓာတ္တုိးပစၥည္းေတြကုိ ဖယ္ရွားႏုိင္တာ၊ နယူကလီးယားဓာတ္ေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တာ၊ ႏွလုံးလုပ္င န္းေဆာင္တာ ေကာင္းမြန္ေစတာ၊ ပ်က္စီးေနတဲ့ DNA ကုိ ျပဳျပင္ေပးႏုိင္တာ၊ ကာယက်န္းမာေရးအေျခအေနနဲ႔ စိတ္က်န္းမာေရးအေျခအေနကုိ တုိးတက္ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြလည္း ရွိပါတယ္။ ‪#‎ဘလူးဘယ္ရီႏွင့္_ရပ္ရွ္ဘယ္ရီ‬ ဘလူးဘယ္ရီနဲ႔ ရပ္ရွ္ဘယ္ရီအသီးႏွစ္မ်ဳိးဟာ အပင္ဓာတုျဒပ္ေပါင္းေတြျဖစ္ၿပီး ကင္ဆာအမ်ားစုကို ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ အနီေရာင္စပ်စ္သီးလုိမ်ဳိး ဓာတ္တုိးပစၥည္းေၾကာင့္ ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈေတြမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တဲ့အျပင္ ကင္ ဆာဆဲလ္ေတြအတြက္ အာဟာရေတြကုိ ျဖတ္ေတာက္ပစ္ႏုိင္ပါတယ္။ #ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး

No comments:

Post a Comment